Multimédia

Imádságok, kották

Kápolnáink

Cikkek, írások

Támogatás

2023. december. 05.

Naptár

HKSzCsPSzV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Linkajánló

Facebook:

A Szeretetláng ünnepélyes átadása


 

A Boldogságos Szent Szűz azt akarja, hogy szívének Szeretetlángja kiáradjon az egész világra. Nekünk, akik már megismertük és megkaptuk a Szeretetlángot, tovább kell adnunk, hogy így legyünk Jézus és a Szűzanya munkatársai ebben a kiáradásban.

      Erre a megbizatásra figyelmeztet és emlékeztet mindannyiunkat jelképesen is a “Szeretetláng átadása” nevet viselő ünnepélyes cselekedet, melynek eredete a Lelki Naplóban gyökerezik: “Vigyél két gyertyát, gyújtsd meg előbb a te kis lángodat, majd add tovább...” “A hívek adják át a gyertyalángot egymásnak, melyet az ájtatosság idején kaptak, és vigyék haza...” (1962. április 15.).

     A Szeretetláng ünnepélyes átadását végezhetjük új imaközösség alakulásakor, ha új személy csatlakozik a Mozgalomhoz, és más ünnepi alkalmakkor, különösen Gyertyaszentelő Boldogasszony napján. Ez utóbbit a Szűzanya maga kérte a Szeretetlángot szívükbe fogadóktól: “Ne féljetek a lángtól, mely észrevétlenül, szelíden fog kigyúlni, mint szelíd fény! Senki nem fog gyanút erre a szívekben végbement csodára, melyet Gyertyaszentelő napomon körmenet formájában adjanak át az én kedves fiaim, hogy az én szeretetemnek lángja élő tüzet fogjon a szívekben, lelkekben.” (1962. május 4.).

        A Szeretetláng ünnepélyes átadását lehetőleg pap vagy az imaközösség vezetője vezesse, aki előtte szóljon a hívekhez, mondja el az ünnepség lényegét, amelynek eredete a Lelki Naplóban gyökerezik: „Vigyél két gyertyát, gyújtsd meg előbb a te kis lángodat, majd add tovább. (…) A hívek adják át a gyertyalángot egymásnak, melyet az ájtatosság idején kaptak, és vigyék haza...”

 

A SZERETETLÁNG ÁTADÁSA

 

A hívek alkalomhoz illő énekkel, gyertyával a kezükben sorban vonuljanak a már meggyújtott húsvéti vagy oltárgyertyához . A pap, ha szükséges mondja el, hogy a lángot jelképesen a Szűzanya adja át mindenkinek, ezért az Ő szavait idézzük. Ezután a pap - nagyszámú hívő esetén több pap is segíthet - gyújtsa meg a hívek gyertyáit az „élő lángról”, és e szavak kíséretében adja át nekik egyenként:

 

Pap: Vidd e lángot, melyet neked nyújtok. Ez Szívem Szeretetlángja. Gyújtsd meg nála a szívedet, és add tovább!

 

2012-11-07 22:36:48